VOLNÝ ČAS

Mrkvový dortík od Pavlíny Herentinové

  • 1 lžička sůl
  • 250  g mrkev nastrouhaná
  • 230  g hladká mouka
  • 3  ks vejce
  • 1  balíček prášek do pečiva
  • 1  lžička perníkové koření
  • 100  g nasekané ořechy či mandle – lze vynechat
  • 250  ml olej
  • 230  g cukr

  • Krém
    • mléko na rozředění (od oka)
    • 230  g lučina nebo žervé či podobný sýr
    • 1  lžíce cukr

Ve velké míse prošleháme vejce s cukrem a olejem. Do jiné mísy si prosejeme mouku, sůl, koření a prášek do pečiva. Do mokrých ingrediencí přidáme ty suché, přisypeme nastrouhanou mrkev a ořechy a zamícháme tak, aby se obě směsi dobře propojily v hladké těsto.

Korpusy je lepší péci nadvakrát – ve dvou kulatých klasických formách, ale pro línější je možné i najednou, pozvolněji a pak rozkrojit. Pečeme v předehřáté troubě na 160° asi 40 minut. Mezi dva vychladlé korpusy namažeme krém z čerstvého smetanového sýra. Sýr prošleháme s mlékem a osladíme.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.